AVOINNA

Maanantai-perjantai 8.30-20.00

Lauantai 9.00-15.00
Sunnuntai ja pyhät 11.00-15.00

Verkkokauppa avoinna 24/7.

Mahlamäentie 2
01900 Nurmijärvi

Katso sijaintimme kartasta

Puhelin: (09) 250 4085
seitsemanveljesta(at)apteekit.net

TERVETULOA ASIOIMAAN SEITSEMÄN VELJEKSEN APTEEKISSA!

Apteekki vinkkaa:

e-reseptin pikakaista – päivystyksestä nopeasti kotiin.

Täytä valtakirja apteekissa etukäteen  ja ilmoita kun tarvitset lääkettä.

Teemme toimituksen valmiiksi ja lähetämme tekstarin kun toimitus on noudettavissa.

annosjakelu

Annosjakelu

ETUSIVU > PALVELUMME > Lääkehoitoasi tukevat palvelut

Lääkehoitoasi tukevat palvelut

Lääkehoito  - miten varmistan onnistumiseni

Lääkehoidon puutteellinen onnistuminen on suuri ongelma. Maailman terveysjärjestö on arvioinut, että enintään vain noin puolet pitkäaikaislääkehoidoista onnistuu suunnitellulla tavalla.

Erityisiä ongelmia on niillä henkilöillä, jotka käyttävät montaa lääkettä yhtäaikaisesti ja ne henkilöt, joiden lääkkeitä ei ole pitkään aikaan tarkistettu. Turhien lääkkeiden säilyttäminen kotona on turval-lisuusriski. Muista aina tuoda käyttämättömät ja vanhentuneet lääkkeet apteekkiin. Voit myös pyytää apteekkia poistamaan turhat ja päällekkäiset reseptit.

Lääkelista

Onnistuneen lääkehoidon perusta on oikea tieto lääkkeestä sekä siitä, miten lääke vaikuttaa ja milloin, miten ja kuinka kauan sitä käytetään. Jokaisella lääkkeen käyttäjällä tulisi olla ajantasainen tieto omasta lääkityksestään.

Voit tulostaa tästä Seitsemän veljeksen apteekin lääkityskortin.

Lääkelista auttaa sinua muistamaan lääkkeiden nimet ja vahvuudet kun niitä sinulta kysytään terveyskeskuksessa, sairaalassa tai yksityislääkärin vastaanotolla. On tärkeää pitää lääkityskorttia aina mukana ja pitää se myös ajan tasalla! Muista, että myös itsehoitolääkkeet ovat lääkkeitä ja että luontaistuotteilla voi olla yhteensopimattomuuksia lääkkeiden kanssa. Kirjaa siis kaikki!

Reseptien uusiminen

Muista uusia reseptit ajoissa, etteivät lääkkeet pääse loppumaan yllättäen. Reseptit voi uusia Omakanta-palvelussa, apteekin tai terveyskeskuksen kautta tai lääkärinkäynnin yhteydessä. Reseptien toimitusaika on tavallisimmin noin 1 viikko, joten asiasta tulee pitää huolta ajoissa.

eReseptien uusiminen

SÄHKÖINEN LÄÄKEMÄÄRÄYS - eResepti on lääkemääräys, jonka lääkäri laatii ja allekirjoittaa sähköisesti. Voit katsella sähköisistä lääkemääräyksistäsi Omakanta-verkkopalvelussa ja tehdä uusintapyynnön.

Sähköinen lääkemääräys -esite

Lisää tietoa

Suomessa myytävien lääkevalmisteiden pakkausselosteet http://laakeinfo.fi/

HUS-myrkytystietokeskus http://www.hus.fi/sairaanhoito/sairaanhoitopalvelut/ myrkytystietokeskus/Sivut/default.aspx

Lääketurvallisuus, haittavaikutukset http://www.fimea.fi/laaketurvallisuus_ja_tieto/laakkeiden_turvallisuus

Fimean laatimaa tietoa lääkityksestä väestölle, Fimean laatimaa tietoa lääkityksestä väestölle, Lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskus Fimea. http://www.fimea.fi/kansalaisen_laaketieto/

Reseptit mukaan ulkomaille http://kanta.fi/fi/78


Lääkekortti.fi-palvelussa voit ylläpitää lääkitys- ja rokotustietoja.
Lääkekortti.fi on Lääketietokeskuksen kehittämä sähköinen
palvelu lääkitys- ja rokotustietojen hallintaan.
Lääkitystietojen ylläpito on helppo ja rokotustiedot pysyvät helposti päivitettävän lomakkeen avulla aina ajan tasalla. Lääkekortti.fi tukee omahoitoa ja lisää lääkehoidon turvallisuutta

OMAKANTA - http://www.omakanta.fi/

on valtakunnallinen kansalaisille tarkoitettu henkilökohtainen verkkopalvelu, johon kirjaudutaan omilla pankkitunnuksilla, sähköisellä henkilökortilla (HST-kortti) tai mobiilivarmenteella.

Palvelussa voit katsella sähköisiä lääkemääräyksiäsi ja potilastietojasi. Palvelussa voit tehdä suostumuksen tai kiellon potilastietojesi luovuttamisesta toiselle organisaatiolle.

Annosjakelu

Lääkkeiden jakelu on tarkkaa ja aikaa vievää puuhaa. Apteekin annosjakelupalvelun avulla vapautat lääkkeiden jakeluun käytetyn ajan muuhun ja vähennät jakeluvirheiden riskiä. Kotiin ei kerry turhia lääkkeitä ja maksat vain käyttämistäsi lääkkeistä. Lääkitysturvallisuus paranee samassa yhteydessä toteutetulla lääkityksen tarkastuksella.

Kätevät kerta-annospussit

Saat tabletit ja kapselit pakattuna annoskohtaisiin pusseihin. Jokaisessa pussissa on asiakkaan nimi sekä tiedot lääkkeistä ja ottamisajankohta. Annosjakelupussit toimitetaan tavallisesti kahden viikon erinä, jolloin lääkityksen muuttaminen on helppoa.

Saat myös lääkekortin

Jokaisen toimituksen yhteydessä saat myös ajantasaisen lääkekortin. Siitä näet koko lääkityksen kerralla ja kortti on helppo ottaa mukaan lääkärikäynnille.

Palvelun hinta:

8 € / viikko

 

Meiltä myös Terveyskontrolli – kysy lisää apteekista!


Aina ei muista eikä huomaa. Siksi on muistutuspalvelu.

 

Monet lääkkeet pitää ottaa ajallaan, tunninkin tarkkuudella. Arjen pyörityksessä aina ei muista, olitpa sitten nuori tai vanha.
Onneksi on Seitsemän veljeksen apteekin Lääkkeenoton muistutuspalvelu.

Palveluun sisältyy laite, joka hälyttää merkkiäänellä ja -valolla, kun on aika ottaa lääkkeet. Lääkkeenotto kuitataan laitteeseen ja kuittausten perusteella voidaan myöhemminkin varmistua, että lääke on otettu. Saat myös lääkekortin, johon on merkitty kaikki lääkkeesi sekä ohjeet niiden ottamiseen.

Palvelun hinta:

 • Muistuttaja 40 €
 • Ohjelmointi lääkemäärästä riippuen 18–22 €/1000 muistutusta.
 • Uudelleenohjelmointi 2,40 €

Tutustu "Lääkkeenoton muistutuspalvelu"-videoon tästä.


Apteekkisi auttaa lääkehoitosi onnistumisessa

Lääkehoidon tarkistus

Huolestuttaako mahdolliset yhteisvaikutukset, haittavaikutukset tai päällekkäisyydet lääkityksessäsi?

Toimita meille tiedot kaikista käyttämistäsi lääkkeistä ja itsehoitovalmisteista, niin tarkistamme lääkityksen ja saat suosituksemme lääkkeiden ottoajankohdista sekä tiedon mahdollisista ongelmakohdista. Lääkehoidon tarkistus on helppo tapa lisätä lääketurvallisuutta.

Lääkekortti

Lääkekortti kokoaa tiedot lääkityksestäsi yhdelle paperille. Ajantasainen paperituloste selkeyttää lääkityksen hallintaa ja on kätevä ottaa mukaan lääkärikäynnille tai matkalle.

Palveluiden hinnat:

 • Lääkehoidon tarkistus: 15 €
 • Lääkekortti: 5 €

Kun reseptit, lääkkeet tai lääkkeiden annostelu askarruttaa

Joskus tuntuu, että reseptit ovat hukassa ja niiden hallitseminen on hankalaa. Kuinka muistaa, mikä resepti pitää uusia ja mikä lääke on loppumassa

Reseptin säilytys ja uusinta

Voit säilyttää paperiset reseptisi apteekissa ja autamme sinua pitämään ne ajan tasalla. Autamme myös sähköisten reseptien

kanssa. Hoidamme reseptien uusimisen puolestasi ja ilmoitamme, kun on aika noutaa lääkkeet.


Inhaloitko oikein?

Huolestuttaako keuhkojesi terveys?

Saatko varmasti astmalääkkeistäsi parhaan hyödyn?

inhalointi

Inhalaatiohoidon tarkistus

Astma- ja keuhkoahtaumataudin hoidossa on tärkeää, että lääkkeet otetaan oikein. Jos lääke ei tunnu vaikuttavan tai sen ottaminen on hankalaa, ota yhteyttä meihin. Varaa aika käynnillesi: farmaseutti auttaa ja ohjaa lääkkeen ottamisessa ja samalla saat neuvoja suun terveyden ylläpitoon. Oikealla inhalaatiotekniikalla saat lääkkeistäsi parhaan hyödyn ja voit paremmin.

Mikrospirometriapuhallutus

Oletko tupakoitsija? Haluatko saada helposti selville, onko sinulla kohonnut keuhkoahtaumataudin riski?

Suoritamme mikrospirometriapuhallutuksia: vain 3 puhallusta laitteeseen ja saat selville, kuulutko riskiryhmään.

Palveluiden hinnat:

 • Inhalaatiohoidon tarkistus 15 €
 • Mikrospirometriapuhallus 2 €

Tutustu "Inhalaatiohoidon tarkistus palvelu"-videoon tästä.


Käyttämättömien lääkkeiden palauttaminen apteekkiin

Apteekki ottaa kotitalouksilta maksutta vastaan vanhentuneita ja käyttämättömiä lääkkeitä.

Kaikki apteekkiin palautetut lääkejätteet toimitetaan vaarallisen jätteen käsittelylaitokseen hävitettäväksi. Apteekkari on vastuussa lääkkeiden laadusta apteekissa. Jos lääkkeet ovat olleet asiakkaan hallussa, ei niitä voi enää myydä uudelleen. Tämän vuoksi käyttämättömiä lääkkeitä ei myöskään hyvitetä asiakkaalle. Käytäntö perustuu lääkelakiin ja viranomaisten apteekeille antamiin ohjeisiin.

laakejate

Palauta lääkejäte näin:

 • Poista lääkepakkauksista potilastietoja sisältävät merkinnät (kuten ohjetarrat).
 • Tuo lääkkeet apteekkiin läpinäkyvässä, tiiviissä muovipussissa.
 • Poista tabletit ja kapselit alkuperäispakkauksistaan. Läpipainopakkauksissa olevia tabletteja ja kapseleja ei tarvitse irrottaa pakkauksistaan. Vie tyhjät lasipurkit lasinkeräykseen ja tyhjät muovipurkit jäteastiaan.
 • Palauta nestemäiset aineet alkuperäispakkauksissa.
 • Palauta joditabletit ja muut jodia sisältävät lääkkeet aina erillisessä läpinäkyvässä muovipussissa alkuperäispakkauksissaan. Jodipitoisia valmisteita ovat mm. Jodixtabletit, sekä Betadine- ja Iodosorb-valmisteet.
 • Palauta elohopeaa sisältävät kuumemittarit erillään lääkejätteistä. Sulje rikkoutuneet elohopeakuumemittarit esim. tiiviiseen lasipurkkiin.
 • Palauta sytostaatit erillään muista jätteistä alkuperäispakkauksissaan.
 • Palauta ruiskut ja neulat erillään lääkejätteistä. Pakkaa ne läpäisemättömään pakkaukseen, kuten tyhjään muovipulloon tai lasipurkkiin.
 • Apteekki ottaa vastaan ainoastaan lääkejätteitä ja elohopeaa sisältäviä kuumemittareita sekä ruiskuja ja neuloja. Apteekki ei ota vastaan muita jätteitä (esim. kemikaaleja, hiuslakkapulloja, paristokäyttöisiä kuumemittareita tai muita sähkölaitteita, paristoja ym.).

Teksti: Suomen Apteekkariliitto, Suomen Kuntaliitto ja Jätelaitosyhdistys ry.