Koirille on apteekista saatavilla erilaisia lisäravinteita, joita voidaan käyttää esimerkiksi sairauksien hoidon tukena tai parantamaan koiran yleiskuntoa.

Ihosairauksien hoitoa tukemaan tai muuten iho-ongelmaisille (kutinaa, hilseilyä, ihotulehduksia, liiallista karvanlähtöä) on olemassa välttämättömiä rasvahappoja sisältäviä öljyvalmisteita. Näissä valmisteissa on mm. omega-3 ja omega-6 -rasvahappoja, joita tarvitaan ihon luontaisen suojakerroksen ylläpitoon.

Koiran ihon, turkin ja kynsien kunnon ylläpitoon voidaan vaikuttaa myös esimerkiksi biotiinia, sinkkiä ja aminohappo metioniinia sisältävillä valmisteilla.

Ikääntyville koirille on saatavilla kalaöljyvalmisteita, joiden omega-3 -rasvahapot sekä antioksidantit, E-vitamiini ja ubikinoni (Q10) auttavat parantamaan nivelten liikkuvuutta ja tukevat mm. sydämen ja munuaisten normaalia toimintaa.
Nivelrikkoisen koiran kipuilua voidaan helpottaa glukosamiinia ja kondroitiinisulfaattia sisältävillä ravintolisillä. Glukosamiini on aine, jota tarvitaan sidekudosten aineenvaihdunnassa ja kondroitiinisulfaatti on yksi nivelruston pääasiallisista rakennusaineista. Näiden säännöllisellä yhteiskäytöllä voidaan lisätä nivelen liikkuvuutta ja vähentää kipuilua ja siten parantaa nivelrikosta kärsivän koiran elämänlaatua.

Stressaantuneille, hermostuneille tai muuten yliaktiivisille koirille (ukkonen, ilotulitteet, matkapahoinvointi, tms.) on olemassa lisäravinteita, joiden sisältämät vitamiinit, hivenaineet ja aminohapot (L-tryptofaani) ylläpitävät mieltä rauhoittavan serotoniinin tuotantoa.

Kysy lisää koirien lisäravinteista meiltä Seitsemän veljeksen apteekista! 🙂