Masa ja Mimmi ovat molemmat risteytyskaneja eli kumpikaan ei ole puhdasrotuinen kääpiöluppa. Masa ja Mimmi tulevat hyvin toimeen keskenään, mutta Mimmi on ehdottomasti pomo. Molemmat ovat hyvin seurallisia ja nauttivat silittelystä, mutta sylissä ei kumpikaan erityisesti viihdy. Masa nauttii vapaana ollessaan vauhdikkaista pyrähdyksistä ja loikista, Mimmi puolestaan hakeutuu sopivan silittelijän seuraan.

Tavallisimpia ongelmia kaneilla ovat liian pitkiksi kasvaneet hampaat (jotka vaikeuttavat ja pahimmillaan estävät syömisen), ruoansulatuskanavan hidastunut toiminta/suolitukokset sekä ripuli. Valitettavasti tällaiset sairaudet ovat usein kohtalokkaita, jos niihin ei puututa riittävän nopeasti. Kanit (kuten muutkin pienet jyrsijät) ovat saaliseläimiä ja ne pyrkivät salaamaan sairautensa/vammansa niin pitkään kuin pystyvät eli omistajan tarkkailu on tärkeää. Kaneilla on hyvin nopea aineenvaihdunta, eivätkä ne kestä paastoa. Jos kani ei ole syönyt tai ulostanut noin vuorokauteen, on syytä ottaa pikaisesti yhteyttä eläinlääkäriin.

Kaneilla esiintyy myös erilaisia iho-, silmä-, hengitystie- ja virtsaelinsairauksia, jotka vaativat lähes poikkeuksetta eläinlääkärin hoitoa. Tärkeintä onkin siis, että omistaja seuraa lemmikkiään ja jos lemmikin käyttäytyminen tai syöminen muuttuu, on tilanteeseen heti reagoitava ja otettava siis yhteyttä eläinlääkäriin.