Funny on fieldspanieli narttu. Se on rodulle tyypillisesti herkkäluonteinen, rauhallinen ja iloinen. Funny viihtyy siellä missä sen perhekin on ja ylipäätään yksinään ulkotarhassa pidettäväksi fieldi ei sovellu. Vieraisiin Funny suhtautuu rauhallisesti joskin hieman varautuneesti. Vahtikoiran vikaa Funnyssä ei ole, sillä se ei juuri koskaan hauku. Pelkäksi seuralaiseksi fieldi ei sovellu, sillä rauhallisuudesta huolimatta rotu on hyvinkin toimelias ja vaatii säännöllistä liikuntaa ja aktiviteettia. Funny nauttii suuresti metsälenkeistä. Riistaviettiäkin riittää eli linnut ja pellolla loikkivat jänikset saavat sen vaistot heräämään.

Koirien yleisimpiä iho-ongelmia ovat ihon kutina ja hilseily, karvalähtö, turkin kiillottomuus sekä erilaiset tulehdukset. Ihon kutinan taustalla voi olla monia eri syitä. Kun koiran iho on terve, se ei hilseile eikä juurikaan kutise. Kuiva huoneilma voi koirille aiheuttaa ihon kuivumista ja siitä johtuvaa hilseilyä ja kutinaa. Myös liiallinen peseminen voi kuivattaa koiran ihoa. Ravintokin vaikuttaa sekä ihon että karvan kuntoon. Rasvahappojen puute voi aiheuttaa ihon hilseilyä ja rapsuttelua, turkin elottomuutta sekä runsasta karvanlähtöä. Iho-ongelmien taustalla saattaa olla myös allergia. Jos erityisesti nuorella koiralla on toistuvia korvatulehduksia yhdistettynä iho-oireiluun, kannattaa kääntyä eläinlääkärin puoleen ja alkaa selvittää mahdollista allergiaa. Koira voi olla allerginen joko ruoka-aineille tai joillekin elinympäristönsä aineille esim. siitepölyille, pölypunkeille tai homeille. Iho-ongelmien selvittelyssä täytyy myös muistaa loistartunnan mahdollisuus. Syyhypunkit, kirput, täit, väiveet ja punkit voivat myös olla kutinan ja ihotulehdusten taustalla.

Yksittäinen ihotulehdus ei ole koiralla epätavallinen, mutta mikäli tulehdukset toistuvat, tulee ottaa yhteyttä eläinlääkäriin ja selvittää tulehdusten aiheuttaja. Hot spot on äkillisesti alkava, kostea ja märkivä ihotulehdus, joka usein on myös hyvin kivulias. Hot spot on yleisintä kesällä, pitkä/tuuheaturkkisilla, uimassa viihtyvillä koirilla. Sitä voi koittaa hoitaa kotona, mutta hyvin usein käynti eläinlääkärissä on tarpeen. Karvat tulee leikata lyhyeksi, jotta tulehduksen laajuus selviää ja iho pudistaa antiseptisella puhdistusaineella. Raapiminen täytyy estää, jotta ihoon ei tulisi haavoja.

Ennen eläinlääkäriin menoa iho-ongelmissa voidaan kotona kokeilla ihon pesua miedolla, rauhoittavalla shampoolla. Hoitoaineeksi on olemassa turkkiin/ihoon suihkutettavia kosteuttavia hoitosuihkeita. Lisäksi ruokaan voidaan lisätä rasvahappoja. Mikäli oireet eivät helpota tai iho menee toistuvasti rikki raapimisesta ja pahimmillaan tulehtuu, on syytä ottaa yhteyttä eläinlääkäriin.