Ninja on rodultaan Norjalainen Metsäkissa. Rodulleen tyypillisenä Ninjan turkki on kaksinkertainen, alla pehmeän villava aluskarva ja päällä sileä peitinkarva. Tämän tyyppinen turkki suojaa kissaa hyvin kastumiselta ja kylmyydeltä. Norjalaisen metsäkissan turkki on tyypillisesti suhteellisen helppohoitoinen, eikä irtokarvoja varise ympäristöön juurikaan, varsinkin jos ne poistaa tiheäpiikkisellä kammalla. Luonteelta Ninja on lempeä ja seurallinen, eikä lapsetkaan saa tätä tyyneyden perikuvaa hermostumaan. Myös vieraat saavat osakseen Ninjan lämpimät hurisevat tervehdykset rapsutuspalkkaa vastaan. Ninjan lempipuuhaa on ulkotarhassa luonnontapahtumien seurailu ja kiipeily mahdollisimman korkealle paikalle, rodulleen tyypillisesti. Suurinta herkkua ovat kylmäkuivatut kanakuutiot, joita on kiva saalistaa pitkin lattiaa hetki ennen herkun napostelua. Hellittely hetkiin Ninja on valmis lähes aina ja turkin kampaus tuntuu hurisevan ihanalle!

Kissan terveydenhuoltoon ja puhtaanapitoon kuuluu myös turkin ja ihon kunnosta huolehtiminen. Lyhytkarvaisilla kissoilla voi riittää irtokarvojen kampaus ja samalla ihon kunnon tarkastaminen. Pitkäkarvaisten ja puolipitkäkarvaisten kissojen turkin hoitoon tarvitaan usein vähän enemmän aikaa ja vaivaa, jotta turkki näyttäisi hyvälle. Kasvattajalta saa ohjeet uuteen kotiin muuttavan pennun mukana miten kissa pestään ja kammataan kunkin rodun tarpeiden mukaan säännöllisesti. Kun irtokarvat poistetaan kammalla, ei kissa joudu nuollessaan nielemään isoja määriä karvoja, jolloin karvaoksennusten määrä pienenee ja suolitukosriski vähenee. Erityisesti helposti huopaantuvalla ja takkuuntuvalla turkilla irtonaisten karvojen poisto on tärkeää vähintään viikoittain. Kissa kannattaakin totuttaa jo pennusta pitäen turkin käsittelyyn, jolloin hetkestä tulee kissan ja omistajan välinen mukava seurusteluhetki. Usein kissat oppivatkin pitämään harjauksesta, kun siihen yhdistyy positiivisia mielikuvia.

Turkin kunnon ylläpidossa auttavat hyvä ravitsemus ja riittävät rasvahapot ruokavaliossa. Laadukkaissa kuivaruoissa on usein kissan tarvitsema määrä välttämättömiä omega-6 – ja omega-3-rasvahappoja, mutta mikäli ihossa ja turkin kunnossa on toivomisen varaa, voi olla tarpeen antaa rasvahappoja ja vitamiineja lisäravinteena. Varsinkin talvisaikaan pieni lisävitamiiniannos saattaa auttaa pitämään ihon kunnossa ja turkin kiiltävänä.”