Keväällä ilma on usein tuulista ja kuivaa, aurinko paistaa, katu- ja siitepölyä on ilmassa, siinäpä haasteita iholle!

SYVÄPUHDISTUS:

-Iho ”herätetään” talviunesta kuorimalla  säännöllisesti ja ylimääräinen ihoon kertynyt tali ja muut epäpuhtaudet poistetaan syväpuhdistavilla naamioilla. Näin iho pääsee hengittämään paremmin ja kosteusvoiteet imeytyvät tehokkaammin sekä ihon väri heleytyy.

Esim.  Vichy: Kaksivaikutteinen, hehkua antava Double glow peel mask, Puhdistava Detox clarifying charcoal      -naamio/ Atopik: Hydrate kaksitehoinen kuorinta, Balance probiootti naamio / Avene: Gentle exfoliating gel  / Aco: Cleansing scrub

RIITTÄVÄ KOSTEUTUS:

Kotihoitotuotteet voi nyt päivittää talven jäljiltä ohuemmiksi, tietenkin aina omalle ihotyypille sopiviksi. Riittävän kosteuden takaamiseksi iholle on huolehdittava, että voidetta levitetään säännöllisesti aamuin-illoin. Kosteuttava kasvovesi puhdistuksen jälkeen on myös tärkeä osa ihon päivittäistä hoitorutiinia. Kun iho on kosteutettu ja tasapainotettu kasvovedellä,  ihon hoitoon käytettävät seerumit ja hoitovoiteet imeytyvät  paremmin ja näin niiden vaikutus on myös paljon tehokkaampaa.

Esim. Vichy: Aqualia Therm.serum / Atopik: Sensitive rauhoittava- ja Hydrate kostetuttava seerumi / Favora: Kosteuttava seerumi, kiinteyttävä-korjaava seerumi / Avene: Hydrance intense serum, Avene: Antioxidant C-vit.seerumi / L.Widmer: Extra Liposomal

Siitepölyn rasittamalle iholle suosittelen yöksi ihoa rauhoittavan kosteusvoiteen sekä kasvoille että silmänympärille.  Esim. Avene: Tolerance, Avene: Skin recovery cream/emulsio, Avene: Soothing eye cream, Favora: Rauhoittava/kostetuttava seerumi sekä hoitovoiteet

UV-SUOJAUS JA PIGMENTTILÄISKÄT:

Nyt on viimeistään aika vaihtaa päivävoide UV-suojalliseen voiteeseen!  Aurinkosuojatuotteella ehkäistään  ihovaurioita, pigmenttiläiskiä ja ikämuutoksia. Suojakerroin valitaan ihon herkkyyden mukaan. Kasvoille/kaulalle suosittelen suojakertoimella 30-50 varustettuja voiteita. Aurinkosuojallisia voiteita löytyy  myös sävytettyinä, niillä saa kevyesti ja kauniisti tasoitettua ihon väriä.

Esim. UV-Kosteusvoiteet: Avene: Hydrance- UV30-light/rich,  Avene: Anti-Redness- UV30-light/rich              Favora: Kiinteyttävä-korjaava päivävoide UV15,  lisäksi aurinkovoiteista löytyvät kasvoille tarkoitetut, tehokkaat suojavoiteet.

Jos ongelmana on ihoon ilmestyvät pigmenttiläiskät, hoidoksi suosittelen vaalentavaa/pigmentin tuotantoa hillitsevää seerumia yövoiteen alle sekä korkean (sk.30-50+) UV-suojan JOKA PÄIVÄ . Myös pilvisinä päivinä ihon suojaus on yhtä tärkeää.  Esim.  Ducray Melscreen Voiteet ja seerumi,  ACM Depiwhite

ITSERUSKETTAVAT VOITEET:

Alkukeväällä , jolloin ihomme on vaaleimmillaan ja jopa kalpea, lisäväriä saa kätevästi myös itseruskettavilla voiteilla. Mutta ennen kuin itseruskettavan voiteen käytön aloittaa, olisi tärkeää hoitaa iho kuorimalla ja kosteuttamalla. Näin varmistutaan siitä, että lopputuloksesta tulee tasainen ja kestävä. Itseruskettavia voiteita on erilaisia.

– Kasvoille löytyy  oma tuotteensa, joka kosteuttaa tehokkaasti ja  levittyy vaivattomasti iholle. Esim.  ACO Sunkissed Self-tanning Face.

Vartalolle voi valita päivittäin käytettävän a) kosteuttavan vartalovoiteen, jossa on kevyempi itseruskettava vaikutus tai b) voimakkaammin väriä antavaa itseruskettavaa voidetta, jonka alle on hyvä muistaa laittaa erikseen kosteusvoide. Kun haluttu sävy on saavutettu, sitä on helppo ylläpitää käyttämällä itseruskettavaa 1-3 kertaa viikossa.

Esim. ACO: Sunkissed Body light tan,  ACO: Self Tanning lotion