Syksyn edetessä vaaditaan iholta yhä enemmän sietokykyä vaihtelevia sääoloja vastaan. Mitä huolellisemmin ihoa on hoitanut alkusyksystä, sitä helpommin se mukautuu suurimpiin muutoksiin syksyn  ja talven kynnyksellä.

Tähän vuodenaikaan iho tarvitsee runsasta nesteytystä, kosteuttavia humektantteja, ihon suojakerrosta vahvistavia omega-rasvahappoja, bakteerikantaa parantavia probiootteja sekä vapailta radikaaleilta suojaavia antioksidantteja.

Ihon tehokkaaseen kosteuttamiseen suosittelen vesikosteuden viemistä ihoon eli kasvoveden käyttöä iholle aamuin-illoin ennen voiteita. Kasvovettä voi taputella ihoon useammankin kerroksen, jolloin ihon joustavuus ja kimmoisuus lisääntyy.  Suihkutettavat kasvovedet tulisi taputella kevyesti ihoon heti suihkutuksen jälkeen, jotta ne imeytyisivät paremmin ihoon, eivätkä kuivuessaan pääsisi haihduttamaan kosteutta ihon pinnasta.  Näin toimimalla ehkäistään ihon pintakuivuutta.

Ihon kosteuttamisen tehostamiseksi kasvoveden kaveriksi kannattaa ottaa paljon vaikuttavia aineita sisältävä  seerumi. Kaikenlaisiin ihopulmiin löytyy oma seeruminsa, joilla voidaan ihon tarpeen mukaan parantaa ihon kosteuspitoisuutta, kiinteyttä, heleyttä jne.

Kun iho on kosteutettu hyvin kasvovedellä + seerumilla, täytyy kosteus saada myös pysymään ihossa.  Se onnistuu parhaiten kosteusvoiteella ja/tai iho öljyllä. Nyt tulisi viimeistään vaihtaa kevyet, geelimäiset voiteet paksumpiin, sillä voiteilla ja öljyillä vahvistetaan ihon suojakerrosta ja näin estetään ylimääräisen kosteuden haihtuminen iholta ja suojataan sitä paremmin ulkoisilta rasituksilta.

Probiootit hoitotuotteissa auttavat vahvistamaan ihon omaa bakteerikantaa ja vahvistavat  näin ihon suojakerrosta, jolloin herkästi reagoivasta, punoittavasta, pintakuivasta ihosta saadaan vastustuskykyisempi ulkoisia haittatekijöitä vastaan.

A-vitamiinia (retinolia) sisältävät hoitotuotteet ovat erityisen hyviä kesän rasittamalle iholle, sillä ne korjaavat UV-säteiden aiheuttamia vaurioita ihossa ja häivyttävät pigmenttiläiskiä ja silottavat pieniä juonteita. Retinoli kuivattaa ihoa jonkin verran, joten sen käyttö tulisi aloittaa aina varovasti ja vähitellen, jotta iho tottuu siihen. Ihoa tehokkaasti uudistavan vaikutuksen vuoksi suosittelen A-vitamiinituotteita yökäyttöön.

Päivittäistä ihonhoitoa voi täydentää kerran viikossa kuorinnalla ja naamiolla.

Näillä vinkeillä ihon pitäisi pysyä elinvoimaisena säätilojen haasteista huolimatta.

Jos tarvitset apua ihonhoitorutiinien päivityksessä, varaa aika kasvohoitoon tai ihoanalyysiin niin kosmetologi auttaa sinua löytämään sopivat tuotteet ihosi päivittäiseen hoitoon.