TALVI-IHO JA SEN HOITAMINEN

PUNOITUS:

Kylmän ulkoilman ja lämpimän sisäilman vaihtelut saavat ihon helposti punoittamaan. Punoitus palautuu yleensä nopeasti, mutta jos iho altistuu useasti kylmälle, pinnalla olevat hiussuonet saattavat laajentua pysyvästi ja iho jää punakaksi ja kirjavahkoksi. Tällaista ihoa kutsutaan couperosaihoksi.  Couperasaiho on suojattava hyvin talvikuukausina,  erityisesti poskipäät, nenä ja leuka ovat alttiina kylmälle ilmalle.  Hyvä suoja iholle on täyteläinen voide, joka sisältää kosteuttavien aineiden lisäksi erilaisia öljyjä.

Muutamia esimerkkejä suojaavista hoitovoiteista:  Avene Cold cream, L.W:  Remederm Face cr., Vichy Nutrilogie 2.

HILSEILY:

Jos kosteus pääsee haihtumaan iholta liiaksi, muuttuu iho kuivaksi, kiristäväksi, kutisevaksi ja hilseileväksi. Kuivuutta voi esiintyä koko keholla: kasvoissa, vartalolla, päänahassa, huulilla, käsissä. Kasvojen ja vartalon hoitoon olisikin hyvä valita ravitsevat hoitovoiteet ja hellävaraiset puhdistusaineet, tottakai aina jokaisen ihotyypille sopivin vaihtoehdoin. Hoitona toimii VIIKOTTAIN tehty kuorinta kasvoille/vartalolle ja PÄIVITTÄIN suoritettava ihon rasvaus.  Myös kuivan, hilseilevän päänahan shampoo ja hoitoaine  on hyvä vaihtaa kosteuttaviin, hellävaraisiin tuotteisiin.  Päänahkaan jätettävät hoitonesteet kosteuttavat ja rauhoittavat tehokkaasti kuivaa/kutisevaa päänahkaa.

NÄPPYLÄT:

Ihon kuivuessa kuollut pintasolukko jää tiukemmin ihon pintaan, jolloin iho helposti tukkeutuu. Silloin ihon tali ei pääse levittäytymään ohueksi suojaavaksi kerrokseksi ihon pinnalle, niin kuin sen normaalisti  kuulusi tehdä,  vaan jää ”jumiin” ihon alle, jolloin tukkeumia ym. näppyjä pääsee syntymään. Ihon hikoilu kaulahuivin ja pipon alla lisää myös helposti näppylöitä.  Näppyjä voi ehkäistä säännöllisellä päivittäisellä hellävaraisella puhdistuksella, säännöllisellä kuorinnalla ja hyvällä kosteutuksella. Useampaa kosteuttavaa tuotetta voi kerrostaa päällekkäin, muistaen että ohuimmat tuotteet laitetaan ihoon ensiksi (alimmaiseksi) ja täyteläisin voide viimeisenä suojaamaan ihoa  ja estämään kosteuden haihtumista iholta.

Kevätauringolta ihoa suojataan hoitovoiteen lisäksi aurinkosuojalla. Aurinkosuoja kannattaa levittää iholle n.1/1 – 1h  ennen ulkoilua. Suojaa ne alueet, jotka altistuvat ulkoillessa auringon valolle eli posket, nenä,leuka ja huulet. Silmät ja silmänymp.iho suojataan kätevästi aurinkolaseilla.

Juomalla päivittäin riittävästi vettä, saadaan ihoon lisättyä kosteutta sisältä päin ja samalla myös aktivoidaan aineenvaihduntaa joka talviaikana hidastuu.

NAUTITAAN TALVESTA!