Kirjoitan tätä blogia viimeistä kertaa, vuoden 2022 tammikuun puolessavälissä ryhtyy Seitsemän veljeksen apteekin toimintaa luotsaamaan uusi apteekkari Antti Vaara.

Haluan kiittää kaikkia asiakkaitamme ja yhteistyökumppaneitamme – Nurmijärvellä on ollut ilo työskennellä teidän kanssanne.

Samoin haluan kiittää apteekin loistavaa henkilökuntaa. Olen saanut olla etuoikeutettu voidessani johtaa tätä joukkoa, joka on aina pyrkinyt tekemään parhaansa asiakkaittemme lääkehuollon onnistumiseksi.

Kaikki ihmiset tarvitsevat apteekkia – jotkut miltei päivittäin, jotkut hyvin harvoin. Apteekin palveluihin ollaan myös tyytyväisiä ja ihmisille apteekki onkin lääketiedon tärkein lähde. Itse apteekkialasta tiedetään kuitenkin usein varsin vähän ja erilaiset menneisyydestä kumpuavat uskomukset hallitsevat usein keskustelua faktojen sijasta. ”Laillistetun kultakaivoksen” myytti elää sitkeässä, vaikka sillä ei nykymaalimassa ole minkäänlaista yhteyttä todellisuuteen. Toivonkin, että vähitellen apteekkikeskustelussakin päästään faktaperusteiseen puheeseen, jossa yhteiskunnan lääkehuollolle asettamien tavoitteiden mukaan edetään näitä tavoitteita parhaiten toteuttaviin ratkaisuihin. Se tarkoittaa aivan muuta uudistustyötä kuin ideologista lähtökohdista tapahtuvaa hääräämistä, jossa vaikkapa kilpailun lisääminen ainoana tavoitteena saadaan aikaan lähinnä vahinkoa tyyliin taksiuudistus.

Toivon siis malttia kaikille keskustelijoille. Meillä on erittäin hyvä apteekkijärjestelmä, joka takaa palvelut kaikille Utsjoelta Hankoon samalla hinnalla ja samoilla ehdoilla ja palvelutasolla, johon voidaan luottaa. Tätä järjestelmää ei kannata ihan kevein perustein uudistaa hengiltä.

Kiitos kaikille, joiden kanssa olen saanut rakentaa suomalaista lääkehuoltoa ja sen Nurmijärveläistä sovellusta Seitsemän veljeksen apteekissa. Toivon myös mitä parhainta menestystä Antti Vaaralle hänen uudessa työpaikassaan!

Eeva Teräsalmi

apteekkari

Seitsemän veljeksen apteekki