Pitkäaikaislääkehoidoista tiedetään, että vain noin puolet niistä onnistuu suunnitellulla tavalla. Tämä johtaa ongelmiin niin lääkityksen tehon, turvallisuuden kuin lääkekustannustenkin hallinnan kannalta. Apteekissa neuvotaan lääkkeiden oikeaa käyttöä ja vastaamme mielellämme kaikkiin kysymyksiin. Meillä on myös lukuisia palveluita, jotka auttavat lääkehoidon onnistumisessa.

Lääkkeen käyttäjä on kuitenkin avainasemassa. Vain sinä voit vaikuttaa siihen, miten lääkekäyttösi tapahtuu.

Lääkkeet ovat turvallisia ja tehokkaita kun ne otetaan oikein. Kustannukset pysyvät kurissa, kun kerrallaan toimitettavat määrät ovat mahdollisimman tarkoituksenmukaisia. Lääkkeiden ympäristölle aiheuttamat riskit pysyvät mahdollisimman pieninä, kun kotiin ei kerry lääkkeitä ja mahdolliset lääkejätteet hävitetään asianmukaisesti tuomalla ne apteekkiin. Näin myös lääkkeiden hintalappu pysyy mahdollisimman pienenä. Myös antibiooteille vastustuskykyisten bakteerikantojen muodostumista voidaan estää käyttämällä antibioottikuurit aina asianmukaisesti.

Valitse siis aina mahdollisimman tarkoituksenmukainen pakkauskoko. Aloitukseen pieni, jatkohoitoon suuri. Käytä aina lääkkeet miltei loppuun ennen uuden erän hankintaa, jottei lääkkeitä kerry kotiin.
Tee oma lääkekortti ja kirjaa siihen myös kaikki käytössäsi olevat ravintovalmisteet, hivenaineet ja vitamiinit sekä luontaistuotteet. Pidä kortti aina mukana apteekissa ja lääkärin vastaanotolla ja keskustele uuden lääkkeen sopivuudesta jo aiempien kanssa.

TEE PÄÄTÖS!

  • Älä kerää käyttämättömiä lääkkeitä kotiin
  • Hävitä käyttämättömät lääkkeet asianmukaisesti
  • Noudata aina lääkkeiden annostusohjeita

Näin saat lääkkeistäsi parhaan hyödyn edullisimmilla hinnoilla.