Kaunis kesäilma on tullut iloksemme, vaikka lomat on pidetty. Nyt on aika suunnata katseet koulujen alkuun, uuden opiskeluun ja valmistautumiseen syksyn rientoihin.

Apteekissa olemme valmistautuneet syksyn tuloon. Koulujen ja hoitojärjestelyjen alku merkitsee myös
flunssakauden, täitartuntojen ja muiden tavallisten ongelmien yleistymistä. Haluamme apteekissa korostaa näiden ikävien tartuntojen yleisyyttä – ei ole syytä kainouteen hoidettaessa täitartuntaa yhtään sen enempää kuin hoidettaessa flunssaa. Kaikkein tehokkainta hoito on, kun koko ryhmä hoidetaan yhtä aikaa ja avoimesti asiasta keskustellen.  Apteekista saat tehokkaat hoitotuotteet ja asiallista tietoa hoidon tueksi.

Tavoitteemme on kaikessa toiminnassamme lisätä ihmisten valmiutta onnistua lääkehoidoissa. Epäonnistuneiden hoitojen kustannukset ovat valtavat ja johtavat uusien ongelmien syntyyn alkaen antibioottiresistenssistä ja päättyen ympäristön pilaantumiseen lääkejätteillä. On meidän kaikkien etu, että lääkekuurit otetaan ohjeiden mukaan. Samoin on tärkeää, että pakkauskoot ovat tarkoituksenmukaisia ja sellaisia, että lääkkeet tulevat käytetyksi.

Täivalmisteet eivät onneksi enää ole malationia sisältäviä hyönteismyrkkyjä vaan niiden vaikutus perustuu ympäristöystävällisiin öljyihin, jotka tukahduttavat täit ja saivareet. Ne eivät myöskään aiheuta resistenssiä eivätkä menetä tehoaan.  Kehitys on siis mennyt tällä saralla huimasti eteenpäin. Samanlaista edistystä on syytä toivoa kaikkien lääkevalmisteiden suhteen, jotta ne olisivat mahdollisimman ympäristöystävällisiä sen lisäksi, että ne ovat tehokkaita ja turvallisia.

Nauttikaamme syksystä ja hoitakaamme sen mahdollisesti tuomat vaivat tehokkaasti ja turvallisesti!

Hyvää syyskauden alkua

Eeva Teräsalmi