Uudesta koronaviruksesta on avattu valtakunnallinen puhelinneuvonta, joka tarjoaa yleistä tietoa koronaviruksesta. Neuvonnan numero on 0295 535 535. Puhelinneuvonta on auki arkipäivisin klo 8-21 ja lauantaisin klo 9-15. Puhelinneuvonnasta ei saa terveysneuvontaa eikä ohjausta päivystyksellisissä akuuteissa oireissa.

Lisäksi Suomen matkustajasatamiin ja Finavian lentoasemille tulee infopisteet, joista matkustajat saavat koronavirusta koskevaa materiaalia. Infopisteet avataan mahdollisimman pian.

Jos harkitsee akuuttien hengitystieoireiden perusteella lähtöä hoitoon, on ensin otettava yhteyttä puhelimitse omaan terveysasemaan tai sen ollessa suljettuna alueen terveydenhuollon päivystykseen. Päivystysapu -numero 116 117 auttaa hoidon tarpeen arvioinnissa.

Keusote tarjoaa alueen kuntalaisille ympärivuorokautista tietoa koronaviruksesta numerossa 019 226 0099. Neuvontapuhelimen tiedotteessa kerrotaan lyhyesti koronaviruksesta, oireista ja hoitoon hakeutumisesta. Nauhoitetta päivitetään aktiivisesti tilanteen mukaan.